Studium sezónních vlivů na základní fyziologické parametry včely medonosné (Apis mellifera) - Prušáková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2022)
V této práci byl zkoumán vliv ročního období na základní fyziologické parametry včely medonosné. Pozornost byla zaměřena na tukové tělo jako ústředí všech metabolických procesů. Jeho morfologie, obsah živin a genová exprese byly srovnávány mezi mladuškami, létavkami a zimními včelami.
Study of seasonal effects on the physiology of honey bee (Apis mellifera)
Keywords: Apis mellifera; sezónnost; dlouhověkost; stárnutí; Apis mellifera; seasonality; longevity; senescence