Nástin dějin Základní školy ve Zlaté Koruně od roku 1918 do zrušení školy koncem 20. století - Bednář, Marek (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá dějinami a vývojem Základní školy ve Zlaté Koruně po roce 1918 až do zániku tohoto vzdělávacího ústavu. Těžiště práce spočívá v analýze a interpretaci dokumentů dochovaných v archivním fondu školy, který je uložen ve Státním okresním archivu Český Krumlov. Důraz je kladen na souvislost mezi životem školy a dějinami českého školství a dějinami státu.
Outline of the history of the elementary school in the Zlatá Koruna since 1918 to the dissolve of the scholl at the end of the 20. century
Keywords: Zlatá Koruna; škola; školství; 20. století; povinná školní docházka; school; Zlatá Koruna; history; education