Komplexní zhodnocení živočišné výroby v zemědělském podniku s ohledem na ekonomiku výživy a odchovu jednotlivých kategorií skotu - Janata, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
V diplomové práci na téma komplexní zhodnocení živočišné výroby v zemědělském podniku s ohledem na ekonomiku výživy a odchovu jednotlivých kategorií skotu byla vypracována teoretická a praktická část. Práce byla provedena v podniku JINOS - AGRO s.r.o., který má živočišnou výrobu zaměřenou na chov Holštýnského skotu a produkci mléka. Teoretická část práce pojednává obecně o chovu skotu, ekonomice chovu skotu, životních podmínkách zvířat (welfare), objemných krmivech a krmných směsích. V praktické části jsem zhodnotil rozbory objemných krmiv, složení a cenu krmné dávky, odchov jednotlivých skupin skotu, mléčnou užitkovost, vývoj ceny mléka a ekonomiku chovu. V práci byla zhodnocena data získaná v letech 2014-2018.
Complex evaluation of livestock production in the farm with regard to the nutrition and rearing economy of individual categories of cattle
Keywords: objemná krmiva; užitkovost; mléko; ekonomika chovu; welfare; bulky feed; yield; milk; breeding economy; welfare