Hodnota "kritické sociální práce" ve srovnání s jinými přístupy v sociální práci s ohledem na východiska, principy a hodnoty v této oblasti lidské praxe - Möhwaldová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá hodnotou "kritické sociální práce" ve srovnání s jinými přístupy sociální práce s ohledem na východiska, principy a hodnoty v této oblasti praxe. Tato práce se skládá se tří kapitol. První kapitola se zabývá vybranými východisky praxe, filozoficko-etickými východisky, základními principy a hodnotami sociální práce. První část druhé kapitoly se zabývá třemi "malými" paradigmaty a vybranými přístupy jednotlivých paradigmat. Druhá část této kapitoly se zabývá "kritickou sociální prací". Třetí kapitola se zabývá porovnáváním kritické sociální práce s jinými přístupy ve vybraných oblastech lidské praxe.
The value of "critical social work" compared to other approaches in social work with regard to bases, principles and values in this area of human practice
Keywords: Východiska praxe sociální práce; etika; principy; hodnoty; paradigmata; přístupy sociální práce; kritická sociální práce; Bases of social work practice; ethics; principles; values; paradigms; approaches to social work; critical social work