Zajištění havarijního napájení jaderné elektrárny - Rozmiler, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce "Zajištění havarijního napájení jaderné elektrárny" popisuje jakým způsobem je řešena vlastní spotřeba jaderné elektrárny, jak je koncipováno havarijní napájení a jak by mělo probíhat řešení známých havarijních stavů, majících bezprostřední vliv na napájení vlastní spotřeby jaderné elektrárny. Cílem této diplomové práce je navrhnout možnosti posílení havarijního napájení vlastní spotřeby jaderné elektrárny, dalo by se říci zodolnění vůči nepříznivým extrémním vlivům, které by mohly vést ke ztrátě pracovního, rezervního a nouzového zdroje, tzn. ke stavu nazývaného Station Black Out (SBO) ? úplná ztráta napájení. Dále tato práce obsahuje výpočty zkratových poměrů havarijního zdroje uvažovaného jako posílení, dále výpočet rozběhu nejtěžšího pohonu a shrnutí celkových dopadů navrhovaného zodolnění.
Providing emergency supply of nuclear power plants
Keywords: Jaderná elektrárna; vlastní spotřeba; havarijní napájení; pracovní zdroj; rezervní zdroj; nouzový zdroj; úplná ztráta napájení.; Nuclear power; private consumption; emergency power supply; labor supply; reserve power; emergency power; complete loss of power.