Sociální role "zastánce" jako významný faktor k eliminaci šikan na ZŠ - Kressa, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Dizertační práce nabízí co nejpřesnější obraz "zastánců jako klíčových hráčů" v eliminaci šikany. Realizovaný výzkum a poznatky, vycházejí nejenom z množství zahraničních studií, ale také z praktických zkušeností členů výzkumného týmu, který se na sběru dat a na jejich vyhodnocení podílel. Výzkum přináší množství nových informací, které u české populace školáků dosud nebyly zkoumány a prezentovány.
The social role of a 'defender' as a significant factor in the elimination of bullying in elementary schools
Keywords: šikana; zastánce v šikaně; sociální opora; žáci; bullying; defender of bullying; social support; students