Sociální práce s klienty azylových domů z aspektu gender - Prášilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou bezdomovectví z pohledu klientů a klientek azylových domů. Nastiňuje se zde genderová problematika v souvislosti s bezdomovectvím pomocí teoretického kompilátu a praktické části zaměřené na rozhovory s klienty a klientkami.
Social-work with Asylum Shelters´Client from the Point of View of Gender
Keywords: azylové domy; bezdomovectví; etické zásady; gender; osoba bez přístřeší; sociální práce; sociální vyloučení; homelessness; human dignity; gende; homeless person; social work; social exlusion.