Komparace daně dědické v ČR a ve spolkové republice Německo - Strnadová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem této práce je porovnání daně dědické v ČR a v SRN. Práce je zaměřena na teoretické důvody zdanění dědictví, historickou a současnou úpravu daně na území České republiky. Dále na současnou úpravu zdanění dědictví v Německu a vzájemné porovnání obou úprav. Práce srovnává dědickou daň z hlediska poplatníka daně, základu a předmětu daně, osvobození, úlev a sazeb daně.
Comparison of the inheritance tax in the Czech Republic and in the Federal Republic of Germany
Keywords: daňový systém; majetkové daně; daň dědická; tax system; property tax; inheritance tax