Zkušenosti žáků ZŠ s preventivními programy - Žďánská, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce na téma Zkušenosti žáků ZŠ s preventivními programy je rozdělena do části teoretické a praktické. Jejím cílem je zmapovat výskyt šikany na základní škole, zjistit, jak je využíván školní preventivní program, jaký pohled mají žáci na jim předkládané aktivity, jak je vnímají, prožívají a hodnotí V teoretické části jsou zmíněny sociálně patologické jevy, mezi něž šikana patří, dále pak šikana obecně a preventivní a intervenční programy. Podstatu praktické části tvoří dotazníkové šetření provedené v listopadu a prosinci 2008 na základní škole a výsledky strukturovaných rozhovorů.
What Do Pupils of Elementary School think about Preventativ Programmes