Příprava a vedení geologické exkurze do Hornického muzea Příbram - Silbernáglová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je zaměřena na přípravu a vedení geologické exkurze do Hornického muzea Příbram. Exkurze je určena pro žáky 2. ročníku 6tiletého gymnázia, pro žáky 1. ročníku 4letého gymnázia, případně pro žáky 9. třídy základní školy s tím, že navazuje na zvládnuté učivo chemie, přírodopisu a zeměpisu. Exkurze je zaměřena na mineralogicko - geologickou expozici muzea a na dějiny a způsoby těžby rud a nerostných surovin v regionu.
Preparig and guidance of geological excursion into Hornické muzeum Příbram
Keywords: Exkurze; Hornické muzeum Příbram; žáci; Březohorský rudní revír; mineály; mineralogicko - geologický atlas; Prohlídkový areál; expozice; výstup žáků z exkurze; excursion; pupils; grammar school; mineralogic - geological excursion; museum; history; mining methods