Problematika paměti ve vzdělávání dospělých - Chalupa, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se věnuje problematice paměti v oblasti vzdělávání dospělých. Zabývá se jednotlivými druhy lidské paměti, procesy, které v paměti probíhají, a faktory, které činnost paměti ovlivňují. Popisuje procesy vzdělávání dospělých, motivy, které je ke vzdělávání vedou, a uvádí způsoby, kterými lze napomoci lepšímu fungování paměti. Praktická část práce obsahuje konkrétní testy paměti, které byly předloženy zvoleným skupinám účastníků vzdělávání dospělých. Výsledky těchto testů zde byly vyhodnoceny a zvolené skupiny, na jejich základě, vzájemně srovnávány.
The issue of memory in adult education
Keywords: Vzdělávání dospělých; paměť; druhy paměti; zapomínání; učební procesy; motivy vzdělávání dospělých; lepší fungování paměti; test paměti.; Adult education; memory; types of memory; forgetting; learning processes; adult education motivation; better memory functioning; memory test.