Analýza častých gramatických chyb u českých uživatelů anglického jazyka - Knapíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce s názvem Analýza častých gramatických chyb v angličtině poskytuje přehled nejčastějších chyb v anglické gramatice, kterých se dopouštějí čeští studenti z řad žáků základních škol, studentů středních a vysokých škol i z řad dospělých učících se anglickému jazyku. V teoretické části seznamuje se základními pojmy dané problematiky a uvádí výčet gramatických chyb seřazený podle slovních druhů, kterých se gramatický jev týká. V praktické části následuje vyhodnocení gramatického testu, který obsahuje sledované jevy.
An analysis of common grammar mistakes in English made by Czech learners
Keywords: Gramatika; gramatická chyba; jazyková typologie; klasifikace chyb; Grammar; grammar mistake; linguistic typology; error analysis