Slovní zásoba pracovníků obchodních řetězců - Jindrová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2022)
Předkládaná diplomová práce se zabývá profesní mluvou zaměstnanců vybraných obchodních řetězců, s cílem prozkoumat danou mluvu a na základě rozhovorů se zaměstnanci zachytit současnou slovní zásobu pracovníků obchodů a přispět dílčí sondou k výzkumu nespisovné češtiny. Součástí práce je menší lexikon shromážděných prostředků s výkladem jejich významu. Práce obsahuje představení útvarů a polotvarů národního jazyka, zejména slangu a profesní mluvy, důkladnou analýzu shromážděného materiálu, především ze sémantického hlediska.
Staff´s Vocabulary in Retail Chains
Keywords: slovní zásoba; profesní mluva; slang; firemní komunikace; vocabulary; professional speech; slang; corporate communication