Etická výchova na příkladu Biskupského gymnázia J. N. Neumanna a Církevní základní školy v Českých Budějovicích - Havlová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Etická výchova na příkladu Biskupského gymnázia J. N. Neumanna a Církevní základní školy" se zabývá zavedením etické výchovy do základních škol, její metodikou, obsahem a její důležitostí. Etická výchova je zařazena do Rámcového vzdělávacího programu ZŠ, avšak ne všechny školy ji učí jako samostatný předmět. Těžištěm této práce je díky pozorování výuky etické výchovy na příkladu jednotlivých škol ukázat, že je možné a vhodné bez větších obtíží tuto výuku zařadit.
Etichs education on the example of J. N. Neumann Episcopal Grammar School and Ecclesiastical Primary School
Keywords: etika; výchova; etická výchova; výuka; škola; prosociálnost; etichs; education; etichs education; teaching; school; prosociality