Index lidského rozvoje - Chuyko, Vadym (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce obsahuje informace o Indexu lidského rozvoje a metodách jeho výpočtu. Teoretická část popisuje historii vývoje indexu a jeho současný stav. Praktická část je věnována analýze využitelnosti dílčích proměn indexu. Práce obsahuje v sobě informace, uvedenou na oficiálních stránkách Rozvojového programu OSN, a také obsahuje data, týkající se indexu lidského rozvoje pro víc než 100 zemí za období 1990-2015. V závěru práce se snažím odpovědět na otázku, je-li index lidského rozvoje vhodný pro měření kvality lidského života v různých zemích.
Human Development Index
Keywords: ILR; kvalita života; očekávaná délka života; index vzdělávání; HNP