Zhodnocení finanční situace Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. - Beránková, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce zkoumá finanční situaci Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. mezi roky 2005 a 2014 a jejím cílem je na základě údajů z účetních výkazů navrhnout vhodné metody k posouzení finanční situace podniku a tyto metody aplikovat. V práci jsou vypočítány horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, provozní ukazatele a čistý pracovní kapitál. Výsledky Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. porovnávány s dvěma podniky. Prvním podnikem je Dopravní podnik města Pardubic, a. s. a druhým je Dopravní podnik města Hradce Králové, a. s.
The financial situation in the Public Transport Company in České Budějovice, a. s.
Keywords: finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; analýza poměrových ukazatelů; financial analysis; horizontal and vertical analysis; analysis of financial ratio