Návrh učebny počítačových sítí - Krhánek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá návrhem počítačové učebny pro výuku počítačových sítí. Nejprve se věnuji postupu vytvoření počítačové sítě. Rozhoduji jaký hardware a síťové prvky jsou potřeba pro realizaci plně funkční počítačové sítě. Poté popisuji síťové nastavení v operačních systémech. Nakonec jsem se zaměřil na řešení konkrétních případů, které by studenti mohli v takovéto počítačové učebně řešit.
Design of computer network training room
Keywords: návrh; počítačová síť; LAN; TCP/IP; OSI; NIC; kabel; switch; Windows; Linux; příklad; IP; adresa; Internet; VLSM; datagram; maska; brana; design; computer network; LAN; TCP/IP; OSI; NIC; cable; switch; Windows; Linux; example; IP; address; Internet; VLSM; datagram; mask; gateway