Vývoj 2D sidescrolling videohry pro operační systém Windows v prostředí Unity - Jírovec, Daniel (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce pojednává o vývoji 2D videohry v herním enginu Unity. Unity je softwarové prostředí, které umožňuje vývojářům vytvářet a exportovat hry pro celou řadu platforem. Práce teoreticky popisuje proces vytváření videohry, různé druhy a žánry videoher, jejich využití v oblasti vzdělávání a samotný herní engine Unity. Tyto principy jsou poté aplikovány v praktické části při vývoji konkrétní 2D videohry pro operační systém Windows s použitím programovacího jazyka C#. Vyvíjená videohra je typu sidescroller, což je podmnožina plošinových her. Zaměřuje se na zábavné a interaktivní vzdělávání hráčů. Svým posláním apeluje zejména na děti a snaží se informovat o problematice plastového znečištění.
Development of a 2D sidescrolling video game for Windows in Unity
Keywords: Unity; videohra; 2D; programování; vývoj; C#; Unity; video game; 2D; programming; development; C#