Analýza struktury návštěvníků hudebních festivalů a návrh nového projektu - Šerpán, Adam (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce analyzuje strukturu návštěvníků předních českých multižánrových hudebních festivalů a v návaznosti na toto řeší problémy spojené s komunikačním mixem konkrétního festivalu a další dílčí problémy spojené se samotným marketingovým mixem festivalu. Vedlejším cílem práce je návrh realizace multižánrového hudebního festivalu v Českých Budějovicích. Pro práci je zásadní, že hudební festivaly jsou zde chápány jako produkt cestovního ruchu - služba - nehmotný produkt, a proto je zde kladen apel na maximálně efektivní komunikaci se zákazníkem - návštěvníkem.
The analysis of the structure of music festivals´ visitors and new festival project
Keywords: hudební festival; komunikační mix; kulturní cestovní ruch; produkt cestovního ruchu; propagace hudebního festivalu; realizace hudebního festivalu; struktura návštěvníků hudebních festivalů; communication mix; cultural tourism; multi-genre music festival; music festivals' visitors structure; product of tourism; realization of music festival