Dějiny fotbalového klubu ve Vacově - Pšenička, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2020)
Ve své bakalářské práci s názvem Dějiny fotbalového klubu ve Vacově se věnuji historii a činnosti menších sportovních klubů České republiky zejména v Jihočeském kraji. Větší zřetel patří právě menším klubům v Jihočeském kraji, které se věnují práci s mládeží. Práce s mládeží patří v současné době mezi velice důležitou činnost sportovně založených klubů. Správné formování a motivování mládeže může přispět k získání budoucích hvězd například českého fotbalu. Fotbal patří mezi nejrozšířenější a jeden z nejlépe placených sportů po celém světě. Činnost menších klubů se zabývá nejen fotbalem, ale i doplňkovými akcemi a aktivitami pro děti a rodiče. Praktická část se zabývá přímo historií Sportovního klubu ve Vacově. Jeho nejen sportovními, ale i doprovodnými činnosti. Jelikož jsem zde aktivním hráčem již více jak 16 let, toto téma je pro mě velmi blízké a zajímavé. Zároveň se praktická část zabývá smyslem sportu z různých hledisek, a to hlavně z hlediska výchovy ke zdraví.
History of the football club in Vacov
Keywords: fotbal; Vacov; mládež; historie; vesnice; football; Vacov; youth; history; village