Napoleonova věta - Mráz, Luděk (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce Napoleonova věta je podrobné zaměření se na větu, ve které je popsán proces tzv. ''regularizace''. V rámci zkoumání Napoleonovy věty se práce zabývá řadou jejích důkazů, vlastností a následně jejím zobecněním v rovině a prostoru. Diplomová práce je doplněna o řadu obrázků, které čtenáři umožní snadnější porozumění dané problematiky.
Napoleon´s theorem
Keywords: Napoleonova věta; Petr-Douglas-Neumannova věta; regularizace; rovnostranný trojúhelník; Fermatův bod; Thébaultova věta; Napoleon´s theorem; Petr-Douglas-Neumann theorem; regularization; equilateral triangle; Fermat point; Thébault´s theorem