Návrh optimalizace hmotnostního průtokoměru pro dojené mléko - Stehlík, Radim (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem diplomové práce je návrh optimalizace hmotnostního průtokoměru pro dojené mléko. Jedná se o přepracování již navržené koncepce, která vykazovala při testování v provozu zásadní nedostatky v mnoha aspektech. K tomuto návrhu byl vytvořen nový koncept za pomoci programu SolidWorks. Koncept byl vyroben prostřednictvím 3D tiskárny. Na základě svých vlastností byl pro výrobu zvolen materiál v podobě kopolyesteru PET-G ve formě tiskové struny. Dále bylo navrženo získávání dat za pomoci minipočítače Arduino UNO Rev3. Následný koncept byl testován na svou funkčnost. V rámci práce byl rovněž řešen návrh způsobu přenosu dat a jejich zpracování za pomoci výpočetní techniky.
Optimization design of a mass flow meter for milking
Keywords: 3D konstrukční návrh; 3D tisk; Arduino UNO; hmotnostní průtokoměr; dojení; 3D structural design; 3D printing; Arduino UNO; mass flow meter; milking