Metodika a cíle vnitropodnikového účetnictví v konkrétní organizaci - Floriánová, Milena (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce na téma ''Metodika a cíle vnitropodnikového účetnictví'' se zaměřuje na analýzu systému vnitropodnikového účetnictví v konkrétní organizaci. Cílem této práce je zjistit rozdíly skutečnosti od obecného pojetí vnitropodnikového účetnictví a navrhnout realizaci případných změn. Teoretická část se zabývá obecně základní charakteristikou organizování vnitropodnikového účetnictví, tj. způsoby zaměření, úkoly, cíli, formami a funkcemi. Praktická část se věnuje konkrétnímu podniku. Analyzuje systém vnitropodnikového účetnictví tohoto podniku. Zabývá se účetnictvím nákladových a ziskových středisek, interními zakázkami, analýzou výkonů, vnitropodnikovým oceňováním, kalkulacemi, plánováním a výkaznictvím. V závěru práce je provedeno zhodnocení vnitropodnikového účetnictví konkrétního podniku a jsou uvedeny některé návrhy realizace změn.
The Methodology and Objectives of Internal Accounting in Particular Organization
Keywords: Vnitropodnikové účetnictví; nákladové středisko; ziskové středisko; interní zakázka; vnitropodnikové oceňování; kalkulace; plánování; výkaznictví.; Internal accounting; cost centre; profit centre; internal assessment; calculation; planning; statement evidence.