Úroveň motoriky u žáků 1. tříd ZŠ - Hejlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce pojednává o motorických schopnostech dětí od narození do 8 let věku. Nastiňuje vývoj hrubé motoriky, jemné motoriky a mikromotoriky a způsoby, jak tyto jednotlivé oblasti u dětí rozvíjet. Metodou testování je zjišťována úroveň motoriky žáků 1. tříd ZŠ ve Stonařově, Pavlově, Třešti a Českých Budějovicích.
The Level of motor Skills of the First Grade Pupils
Keywords: motorické schopnosti; koordinace; reedukace; motor abilities; coordination; reeducation