Biologické pokusy ve škole se zaměřením na klíčivost a vzcházivost semen. - Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2018)
Výuka přírodopisu na základních školách je v současné době zaměřena pouze na teoretický výklad. Předmětem této diplomové práce je žáky seznámit jaké mohou mít vliv stimulující a inhibující látky na vzcházivost a klíčivost semen. Tato práce vyžaduje praktický přístup žáků při zakládání pokusů, zapisování průběhu klíčivosti a růstu a jejich vyhodnocení. Cílem diplomové práce je prakticky ukázat žákům problematiku klíčivosti a vzcházivosti u běžně dostupných semen ve školních podmínkách.
Biological experiments in primary and secondary schools with the aim to seed germination and emergence.
Keywords: Stimulující podmínky; inhibující podmínky; hypogeické klíčení; epigeické klíčení; Stimulating substances; Inhibiting substances; Hypogeal germination; Epigeal germination