Souhrnné míry finanční pozice podniků a jejich využití - Pudil, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá tématem: Souhrnné míry finanční pozice podniku a jejich využití. Práce je rozdělena do pěti hlavních kapitol, a to význam hodnocení finanční situace v podniku, ukazatelové soustavy v podnikové praxi, bonitní a bankrotní indikátory - přednosti a nedostatky, využití indexů finančního zdraví v operačních programech a konkrétní analýzy finanční pozice podniku dle vybraných modelů. První část se zabývá důležitostí sledování finanční pozice podniku. Charakterizuje finanční analýzu, její význam a uživatele. Druhá část zobrazuje druhy soustav ukazatelů, které se používají v praxi. Třetí část charakterizuje bonitní a bankrotní indikátory a podrobněji seznamuje s vybranými modely. Poslední část obsahuje provedené analýzy finanční pozice podniku Zemědělské služby Dynín, a. s., dle konkrétních metod.
Aggregate measures of companies´ financial positions and their utilization
Keywords: Finanční situace podniku; finanční analýza; ukazatelové soustavy; bonitní a bankrotní modely; operační program; Financial situation of company; financial analysis; systems of indexes; site and bankruptcy models; operational programme