Historie dostihového sportu v Českých zemích - Myslivcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se věnuje historii a vývoji dostihového sportu vČeských zemích, především od roku 1839, kdy byl založen Dostihový spolek. Pro pochopení souvislostí je zařazena i historie dostihového sportu ve světě od prvopočátků po současnost. Autor práce čerpá zdostupné literatury, periodik a archivů. Také zrozhovorů spamětníky a osobami, které se podílí nebo podíleli na dění kolem dostihového sportu u nás. Záměrem této práce je přiblížení vzniku a vývoje dostihového sportučtenáři, snávazností na historické události českých dějin.Textová část je doplněna řadou souvztažných fotografických příloh spopisky.
The history of horseracing in the Czech lands
Keywords: turf; závod; Anglický plnokrevník; spolky; vývoj; historie.; turf; race; English Thoroughbred; associations; development; history