Motivace a odměňování ve středně velkém podniku - Pavlíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je analýza systému odměňování a motivace ve vybraném středním podniku. Motivace a odměňování jsou aktivity, které jsou součástí řízení lidských zdrojů a jsou velice důležité pro každý podnik. Motivace je velice obtížná činnost pro management podniku, protože je velice důležité vědět, které věci zaměstnance motivují k lepšímu pracovnímu výkonu. K analýze byla vybrána stavební společnost, která má sídlo v Praze. Bylo provedeno dotazníkové šetření a rozhovor s personalistkou. Na základě získaných dat byl zhodnocen systém v podniku. U zjištěných nedostatků bylo navrhnuto řešení, které by je odstranilo a zároveň by bylo efektivní jak pro zaměstnance, tak pro celý podnik.
Motivation and Remuneration in Middle Sized Enterprise
Keywords: motivace; odměňování; řízení lidských zdrojů; dotazníkové šetření; personalistka; motivation; remuneration; human resources; questionnaire survey; resources officer