Srovnání autority učitele ve škole a pedagoga volného času - Vaňková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá problematikou autority ve společnosti, v pedagogice a úžeji se zaměřuje na autoritu učitele a autoritu pedagoga volného času. V první části se definuje autorita a popisují jevy s ní spojené. Dále práce nastiňuje význam a současnou pozici autority ve společnosti. V druhé části se práce se zaměřuje na postoj pedagogiky k autoritě. Dochází ke snaze o definování jevů, které ovlivňují autority učitele a autoritu pedagoga volného času. Dochází také k porovnání obou autorit.
Authority Comparison of the School Teacher with the Leisure-time Educator
Keywords: autorita / společnost; krize autority; autoritářství; autorita učitele; autorita pedagoga volného času; kázeň; formální autorita; kompetence; pedagogika; authority / society; crisis of authority; authoritarian personality; authority of leisure-time educator; discipline; formal authority; competency; educational studies