Rozbor zvoleného kartografického díla - Hnídková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je Rozbor zvoleného kartografického díla, přesněji Základní mapy České republiky 1:10 000. Zaměřuje se především na její vývoj. A také se zabývá databází ZABAGED, kterou byl obsah mapy velice obohacen.
The Analysis of the Selected Cartographic Work
Keywords: ZM 10; ZABAGED; Geografické informační systémy; Obecné konformní kuželové zobrazení; Fotogrammetrie; ZM 10; ZABAGED; Geographic information systems; General conformal conical view; Photogrammetry