Analýza obalových technologií v potravinářském průmyslu z hlediska logistických operací - Lískovec, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat požadavky na obaly potravin z hlediska logistických operací s ohledem na přání a potřeby spotřebitelů a na základě takto zjištěných faktů se pokusit navrhnout spotřebitelský obal, který plně vyhovuje jak, spotřebiteli, výrobci tak i potřebám vzniklým na základě logistických operací, které se daného obalu týkají.Dílčím cílem bakalářské práce bylo také navrhnout řešení pro lepší fixaci zboží k hojně používaným Euro-paletám. Protože v současnosti využívané smrštitelné fólie jsou jen jednou použitelné a jejich používáním vzniká značné množství odpadu.
Analysis of packaging technology in the food industry and their impact on logistics operations
Keywords: logistika; obal; odpad; recyklace; logistics; package; waste; recyclation