Přidaná hodnota - účetní a ekonomické aspekty - Valachovičová, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Záměrem práce je přiblížit účetní a ekonomické aspekty přidané hodnoty. Přidaná hodnota je hodnota, která k danému výkonu přibyla vlastní činností podniku v porovnání s předchozím stupněm jeho zpracování. Informaci o její velikosti poskytuje účetnictví. Přidaná hodnota je měřítkem toho, jak vedení podniku hospodaří se svěřenými prostředky. Zároveň slouží koncept přidané hodnoty jako základ výpočtu hrubého domácího produktu, který je měřítkem ekonomické výkonnosti státu.
Value Added - Accounts nad Economical Aspects
Keywords: přidaná hodnota; ekonomické aspekty; státní podnik; hospodaření podniku; added value; economic aspects; state enterprise; enterprise management