Studium biologické aktivity konopí setého - Hellerová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé práce je vyhodnotit vliv hustoty výsevu na výnosové prvky konopí setého pěstovaného na dvou lokalitách a následně vyhodnotit biologickou účinnost výluhu konopí setého u fibroblastoidní linie savčích buněk L929. Dále v rámci výše zmíněného biologického testu zjistit, zda se projeví vliv hustoty výsevu a různé části rostliny na účinnosti extraktu.
Biological study of hemp activity
Keywords: Konopí seté; hustota výsevu; sekundární metabolity; savčí tkáňové kultury; buněčný růst; hemp; sowing density; secondary metabolites; mammalian tissue cultures; cell proliferation