Rozvoj motorických dovedností dětí ve věku dvou až tří let v mateřské škole - Mašková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2020)
Téma bakalářské práce vychází z aktuální potřeby podporovat u dětí motorické dovednosti a zálibu v pohybu a dále z potřeby zajištění těchto aktivit v mateřské škole pro děti dvou až tříleté. Cílem bakalářské práce je vytvořit zásobník motivovaných pohybových aktivit u dětí této věkové kategorie, realizovat je a ověřit, zda jsou tyto aktivity přiměřené a pro děti zajímavé. Součástí teoretické části je vymezení období dvou až tří let dítěte se zaměřením na oblast hrubé a jemné motoriky a grafomotoriky, vymezení podmínek pro tyto aktivity, metody a formy realizace těchto aktivit v mateřské škole. Praktická část obsahuje zásobník aktivit, které jsou ověřené v praxi pomocí strukturovaného pozorování.
2-3 children´s years old development of motoric skills
Keywords: Jemná motorika; hrubá motorika; grafomotorika; pohyb; dvouleté děti; tříleté děti.; Fine motor skills; gross motor skills; graphomotor; movement; two years old children; three years old children.