Nezaměstnanost a možnosti návratu na trh práce na Táborsku - Mylerová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti. Nezaměstnanost je jedním ze závažných sociálních a ekonomických problémů současnosti. Významně postihuje jednotlivce i celou společnost. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se nezaměstnanosti, jednotlivé druhy nezaměstnanosti, rizikové skupiny, důsledky nezaměstnanosti, míra nezaměstnanosti.Dále pojmy trh práce, státní politika zaměstnanosti, její rozdělení, jednotlivé nástroje a opatření. V druhé části jsem se zaměřila na region Tábor, jeho celkovou charakteristiku, konkrétní situaci na trhu práce na Táborsku, realizaci aktivní politiky zaměstnanosti pomocí jednotlivých nástrojů a opatření.
Unemployment and Possibilities of Return to Labour Market in Táborsko
Keywords: zaměstnanost; nezaměstnanost; práce; trh práce; politika zaměstnanosti; region Tábor; nástroje; employment; unemployment; work; labour market; labour policy; Tábor region; tools