Ilustrace knihy Massopust Vavřince Leandra Rvačovského ve vizuální kultuře - Adámek, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je ikonografický a ikonologický rozbor části doprovodných ilustrací v knize Massopust od Vavřince Leandra Rvačovského a jejich vztah k raně novověké vizuální kultuře. Práce podrobně analyzuje narativní rovinu několika ilustrací a k nim uvedených textových exempel. Na základě zjištěných skutečností a výsledků analýzy vizuálního a textového dobového materiálu je zařazuje do kontextu pozdně středověké a raně novověké kultury.
Ilustration of book Massopust by Vavřince Leandra Rvačovsky in visual culture
Keywords: Rvačovský; Masopust; Massopust; Ikonologie; Ikonosémantická metoda; Grafika; Vzteklík; Lenoch; Darmotlach; Rvačovský; Carnival; Massopust; Iconology; Ikonosemantic method; Graphics; Vzteklík; Lenoch; Darmotlach