Realismus próz Vítězslava Hálka - Toumiová, Fatima (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda a jaké prvky realismu se vyskytují v prózách Vítězslava Hálka. Teoretická část se soustředí na samotné pojmy romantismus a realismus, jejich podstatu, charakteristiku a úlohu v umění 19. století. Dále se věnuje významným literátům dané doby a zvláštní pozornosti se dostává Vítězslavu Hálkovi. Praktická část se zabývá jednotlivými Hálkovými prózami, které jsou nezbytné pro analýzu realistických, popřípadě romantických prvků.
The realism of novels by Vítězslav Hálek
Keywords: Vítězslav Hálek; realismus; romantismus; próza; 19. století; Vítězslav Hálek; realism; romantism; prose; 19th century