Diagnostika druhových komplexů čeledi Adelgidae na základě molekulárních markerů - Chundelová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2009)
Bylo testováno 5 molekulárních markerů (mt AT-control region, COI, nukleární ITS a markery z genomu endosymbionta Buchnera sp. - argS,rrs) pro jejich použití k rozdělení druhových komplexů u 2 rodů z čeledi Adelgidae. Úspěšně naamplifikovány a osekvenovány byly markery COI, argS, rrs. Sekvence byly použity k vytvoření fylogenetických stromů. Tyto markery jsou vhodné k rozdělení rodů, k rozlišení na druhové úrovni budou testovány další markery.
Diagnostics of species complex in family Adelgidae by molecular markers.
Keywords: Adelgidae; druhový komplex; molekulární markery; Adelgidae; species complex; molecular markers