Smrt a voják Armády České republiky - Krejčiříková, Jindra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářské práce se zabývá tématem smrti a nebezpečí v zahraničních misích pohledem vojáků z povolání, kteří v rámci své služby nasazují život na mnoha místech světa. Práce se v teoretické části věnuje tématy spojené se smrtí, válkou, strachem a s příslušníky armády. Praktické část obsahuje rozhovory s vojáky, kteří se účastnili zahraničních misí a mohou svými názory vnést do témat bakalářské práce vlastní, osobitý pohled na témata spojená se smrtí a ohrožením života. Cílem bakalářské práce je pochopit, jak vojáci AČR vnímají smrt a nebezpečí v rámci své služby a jakou roli hraje v jejich životech služba v armádě, kde je možnost nasazení v rámci válečného konfliktu více než pravděpodobná.
Death and a Czech Army personnel
Keywords: Smrt; voják; armáda; zahraniční mise; válka; strach; psychologická a duchovní pomoc.; Death; soldier; army; foreign mission; war; fear; psychological and spiritual help.