Hodnocení účinnosti společných zařízení v rámci KPÚ - Dub, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na zhodnocení stávajícího stavu společných zařízení a následného návrhu komplexních pozemkových úprav v katastrálním území Dolní a Prostřední Svince. V rámci společných zařízení byl průzkum zaměřen na cestní síť a následně její vypracování v podobě digitální mapy. Po průzkumu sledovaných území v terénu byl zpracován stávající stav, který poukázal na jednotlivé přednosti nebo naopak nedostatky. Pomocí hodnotících kritérií byla testována účinnost společných zařízení v rámci komplexních pozemkových úprav pro zájmová území. Cílem provedeného vyhodnocení a návrhu opatření je celkové zlepšení a posílení účinnosti jednotlivých společných zařízení v rámci komplexních pozemkových úprav.
Evaluation of the effectiveness of the common facilities within comprehensive land consolidation
Keywords: Protierozní opatření; vodohospodářská opatření; územní systém ekologické stability; cestní síť; katastrální území; společná zařízení; komplexní pozemkové úpravy.; Erosion control measures; water management measures; territorial system of ecological stability; network of road; cadastral territory; common facilities; comprehensive land consolidation.