Změny v činnosti potravinové banky po novele zákona 110/97 Sb. - Škabradová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je identifikace změn v oblasti potravinových bank v České republice po účinnosti novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Průzkum byl realizován na úrovni všech potravinových bank, které jsou členy České federace potravinových bank a byly založeny před novelou zákona. Dalším cílem je zmapovat celý proces darování potravin a změny v tomto procesu po novele zákona v Potravinové bance Jihočeského kraje.
Changes in the Activity of the Food Bank Following the Amendment to Act No. 110/97 Coll.
Keywords: potravinové banky; plýtvání potravinami; Česká federace potravinových bank; zákon Gadda; zákon dobrého dárce; novela zákona 110/97 Sb.; povinné darování potravin; food bank; food waste; Czech Federation of Food Banks; Gadda Law; Good Samaritan Law; Amendment to Act No. 110/97 Sb.