Etické aspekty doprovázení umírajících a pečujících v hospicové péči - Černíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá etickými aspekty doprovázení pečujících a umírajících v hospicové péči a také dilematickými situacemi, které mohou v rámci péče nastat. Tato práce se skládá ze čtyř kapitol. První kapitola se zabývá hospicovou péčí jako takovou, formami, cíli a definicí hospicové péče. Druhá kapitola je zaměřena na hospicovou péči v rámci sociální práce, která k hospicům patří. Třetí kapitola se zabývá etikou v sociální práci, etickými dilematy v sociální práci a významem etiky v samotné sociální práci. Čtvrtá kapitola je pak zaměřena na etiku v hospicové péči, dilematy a etickými aspekty komunikace a truchlení v rámci hospicové péče.
Ethical Aspects of Accompanying the Caregivers and the Dying in Hospice Care
Keywords: hospicová péče; hospic; umírání; doprovázení; sociální práce; etika v hospicové péči; komunikace v hospicové péči; smutek; utrpení; truchlení; poradenství pro pozůstalé; Hospice care; hospice; dying; accompanimenying; social work; ethics in hospice care; communication in hospice care; grief; suffering; counselling for survivors