Rozvoj supervize v Občanské poradně při Jihočeské rozvojové o. p. s. - Němeček, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je zmapovat rozvoj supervize v rámci Občanské poradny při Jihočeské rozvojové o. p. s. Prací poukazuji na zavedení supervize do poradny a taktéž na její ukotvení ve standardech kvality. Zároveň konfrontuji kontrakty Občanské poradny s "teoretickým manuálem''. Teoretická část práce definuje disciplíny supervize a poradenství. V praktické části pak poukazuji na ukotvení supervize v Občanské poradně při Jihočeské rozvojové o. p. s. a zároveň zmiňuji další možnosti jejího rozvoje.
The development of supervision in Citizens Advice Bureaux of Jihočeská rozvojová o.p.s.
Keywords: supervize; supervizí kontrakt; poradenství; občanská poradna; standardy kvality sociální práce; supervize v organizaci; supervision; supervision contract; counselling; Citizen adice Bureaux; standards of quality of social work; supervision in organization