Rozdíly ve využití dramatické výchovy v základních školách a volnočasových centrech - Urbánková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním tématem této bakalářské práce je porovnání rozdílů ve využití dramatické výchovy v základních školách a volnočasových centrech. Teoretická část se zabývá nejen pojmem dramatická výchova, ale také stručně nastiňuje její historický vývoj u nás. Dále se zaměřuje na školní i mimoškolní dramatickou výchovu a následně porovnává rozdíly ve využití dramatické výchovy v základních školách a volnočasových centrech. Cílem praktické části je porovnat rozdíly ve využití dramatické výchovy ve vybraných základních školách a volnočasových centrech. Také si klade za cíl zjistit přednosti a nedostatky dramatické výchovy v těchto vybraných zařízeních.
The Differences in the use of drama in primary schools and leisure centres
Keywords: dramatická výchova; školní dramatická výchova; mimoškolní dramatická výchova; dramatická výchova v základních školách; dramatická výchova ve volnočasových centrech; drama; school drama; extracurricular drama; drama in primary school; drama in leisure centers