Vztahová dynamika v rodině s problematikou zrakového handicapu - Vernerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce "Vztahová dynamika rodiny s problematikou zrakového handicapu" sleduje proces arteterapeutického působení na rodiny, kde se vyskytuje zrakový handicap. Mapuje vývoj výtvarného projevu a vztahové dynamiky celé rodiny. Autorka hledá možnosti zlepšení nebo posunu vztahové dynamiky v rodině pomocí kultivace výtvarného projevu jednotlivých členů rodiny a následně jejich vztahů.
The relational dynamics of the family with issue visual handicap
Keywords: Arteterapie; zrakový handicap; rodina; psychoterapie analytického směru; vývoj výtvarného projevu; Art therapy; visual handicap; family; psychotherapy of analytical stream; the development of creative expression