Výzdoba krypty v kostele Narození Panny Marie v Táboře - Klokočníková, Petra (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se bude ve stručnosti zabývat stavební historií klášterního komplexu a konventu bosých augustiniánů v Táboře. Hlavním cílem bakalářské práce je uměleckohistorický popis výzdoby, zaměřený na ikonografii motivů, která se nachází v kostelní kryptě. Dále se pokusím zdejší výzdobu položit do kontextu dalších nástěnných maleb v prostorách kostelní krypty, a to konkrétně v kryptě pražské Lorety.
Decoration of the crypt in the Church of the Nativity of the Virgin Mary in Tábor
Keywords: kostel Narození Panny Marie; Tábor; nástěnná malba; fresky; uměleckohistorický popis; ikonografie; Church of the Nativity of the Virgin Mary; Tábor; mural painting; frescoes; art historical description; iconography