Návrh průvodce pro město Telč a okolí - Jamečná, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Počet stran: 53, úvod, 6 částí, závěr, seznam použité literatury, přílohy. První část práce je rozdělena do dvou sekcí, první s názvem ''Historie a vývoj města'', kde jsou vylíčeny historické proměny města, jeho rozšiřování a vládci v průběhu staletí. Druhá s názvem ''Město a voda'', kde je popsán význam vody pro město a jeho hospodářství. Druhá část práce ''Město Telč a jeho památky'' obsahuje popis nejzajímavějších památek ve městě, například zámek, kostely, náměstí. Třetí část ''Památky okolí Telče'' obsahuje památky v okolí, které také stojí za to navštívit. Podobně i čtvrtá část ''Co je ještě možné navštívit v Telči a v jejím okolí'', kde jsou popsána zajímavá místa ke shlédnutí. Další částí jsou ''Kulturní události'', v níž seznamuji s nejnavštěvovanějšími kulturními akcemi. Poslední část s názvem ''Sportovní aktivity'' obsahuje popis nejatraktivnější sportovní událostí v Telči.
Concept of guidebook about Telč and its surroundings
Проект путеводителя по городу Телч и его окрестностям