Vliv sociálně ekonomického prostředí na alergická onemocnění - Tesárková, Danuše (Jihočeská univerzita, 2007)
Alergie v současné době znamenají vážný celosvětový zdravotní a sociální problém. Výzkum byl postaven tak, aby upozornil na problematiku alergických chorob. Z vyhodnocených výsledků autorka zjistila, že je nedostatečná míra edukace o této problematice nejenom mezi pacienty samotnými, ale celou společností.
The Effect of an Social-economical Environment on Allergic Diseases
Keywords: Alergie; Atopie; Dědičnost; Pylová alergie; Volba povolání; Alergie; Atopie; Heredity; Pollen alergie; Carees selection