Užití a funkce GIS pro složky integrovaného záchranného systému - Pfeifer, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá využitím GIS pro složky integrovaného záchranného systému. S využitím nástrojů GIS jsou vypočteny parametry, jež by mohly užít jednotlivé složky IZS (policie, hasiči a zdravotní záchranná služba) pro zkvalitnění jejich činnosti. Jedná se zejména o nalezení území s dlouhými dojezdovými časy a návrhy na jejich minimalizaci navržením nových středisek nebo změnu obvodů působnosti stávajících středisek.
Using and function GIS in the integrated rescue system
Keywords: GIS; IZS; dojezdový čas; dostupnost; obsluha území; GIS; IZS; driving distance; availability; operation area