Dopad brexitu na obchod EU - Peterková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2020)
V teoretické části diplomové práce jsou vysvětleny základní pojmy nutné k uvedení do tématu a pochopení dané situace. Praktická část diplomové práce je rozdělena na dvě části. V první část tvoří kvalitativní výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření u českých exportérů evidovaných v Oficiální databázi vládní proexportní agentury CzechTrade a data jsou vyhodnocena metodou syntézy. Druhá část diplomové práce je případová studie demonstrující obchod mezi Evropskou unií a Spojeným královstvím před brexitem a po ukončení přechodného období brexitu. V závěru jsou popsáno splnění cílů, potvrzení hypotézy a shrnutí predikce dopadu brexitu na obchod EU.
The impact of brexit on EU trade
Keywords: Brexit; zahraniční obchod; dovoz; vývoz; Brexit; foreing trade; import; export